Zielona sałatka z awokado

Troszkę ten przepis odleżał w szufladzie. Ale... sałatka była taka pyszna, że wskakuje na bloga :) 
Ma same zalety - zielona! zdrowa! sycąca! pachnąca!


Składniki:

  • duża garść świeżego szpinaku
  • 1 świeży długi ogórek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała czerwona cebulka pokrojona w kostkę
  • sos balsamiczny ITALIAMO z Lidla
Sposób przygotowania:

Szpinak umyj i osącz z wody. Ułóż go na półmisku. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Jajka obierz i pokrój w kostkę. 

Wszystkie warzywa i jajka ułóż warstwami na szpinaku. Całość polej sosem balsamicznym.

Banalne? Pewnie. Ale pyszne :)

Komentarze