Kiełbasa pieczona (wielkanocna)

Może i Wielkanoc dawno minęła, ale są przepisy, którymi muszę się z Wami podzielić. Kiełbasa pieczona to mój hit minionej Wielkanocy. Aromatyczna, pikantna, idealna. 
Przepis polecony przez ciocię Irenkę:)


Składniki:

  • 1 kg surowej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 1/2 przyprawy do grilla
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Cebule pokrój w talarki, posyp przyprawą i wymieszaj. 

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Ułóż w nim kiełbaski i posyp przyprawą do grilla. Między nimi poukładaj przyprawioną cebulę. Wierzch kiełbasek polej według uznania ketchupem.

Wstaw do zimnego piekarnika, ustaw temperaturę na 180 st. Po 15 minutach zmniejsz na 160 i piecz jeszcze 30 minut.




Komentarze