Jak wykorzystać... dojrzałe banany? Placuszki bananowa z kaszką manną

Placuszki bananowe z kaszką manną to kolejna propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów. W połączeniu z zaledwie kilkoma składnikami dostępnymi w każdej kuchni powstaje przepyszne śniadanie - co ciekawe śniadanie bez mąki. 


Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 125 g kaszki manny
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wsyp/wrzuć/wlej do wysokiego naczynia - ja wykorzystałam to dołączone do blendera. I właśnie z pomocą blendera wszystko wymieszaj. Odstaw na 15 minut. 

Na rozgrzaną suchą patelnię wylewaj porcje ciasta - 1 łyżka=1 placek. Smaż na złoto.

Podawaj tak, jak lubisz - z jogurtem, dżemem, albo tak jak my - po porstu z cukrem pudrem.











Komentarze