Placuszki z twarogiem

Inspiracji śniadaniowych ciąg dalszy. Placuszki z białym serem to sprytne rozwiązanie dla Tadków-niejadków. Dla tych, którzy za białym serem na kanapce nie przepadają. Podane z sosem malinowym albo syropem klonowym, albo cukrem pudrem, albo ulubionym dżemem... Tak jak lubicie :)


Składniki:

  • 150 g białego dera półtłustego
  • 2 jajka
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1/3 szkl. wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej
Sposób przygotowania:

Wymieszaj ze sobą rozgnieciony widelcem twaróg, jajka, wodę i mleko. Dodaj suche składniki i wymieszaj za pomocą rózgi.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i nakładaj łyżką małe porcje ciasta. Smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło.