Studio Smaku - wrażenia pełne doznań...

Przypadek sprawił, że na mojej drodze stanęło "Studio Smaku". Oferta zaproponowana przez Michała i Mateusza na osiemnastkę była baaaardzo obiecująca. Doznania, bo tak mówią o serwowanych przez siebie drinkach, zaskakują połączeniami smakowymi (lawenda w drinku?), innowacyjnym sposobem podania (drink w formie lodów?) i dbałością o detale (jadalne zdjęcie!)... 


Rzeczywistość przerosła moje najśmielsze oczekiwania. 


Że drinki były przepyszne, świadczy nieustające zainteresowanie gości. Panowie naprawdę mieli pełne ręce roboty. Elegancko i z wyczuciem zjednali sobie zarówno przeważającą na naszej imprezie młodzież (snapy z jadalnym zdjęciem jubilatów długo krążyły po sieci), starszej młodzieży (babcie i ciocie też były usatysfakcjonowane, co widać na zdjęciach) oraz dzieci! Wata cukrowa i bezalkoholowe lody owocowe to był dziecięcy hit!


Zdjęcia z osiemnastki autorstwa VISION-R Robert Czajczyński :)

Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie "przemaglowała" Michała i Mateusza w temacie receptur. Nie zdradzili mi wszystkiego, ale... Podesłali mi piękne zdjęcia drinków autorstwa Macieja Demela i opisy, które powodują gwałtowne uruchomienie moich ślinianek... Gotowi?


Klasyczny cocktail whisky sour z odrobiną polskiej nuty rabarbaru oraz wanilii. Połączenie dające niesamowitą bombę smaków od kwaśnych dzięki rabarbarowi poprzez słodkość wanilii aż do wytrawnych nut które daje whisky. Cocktail który są w stanie pokochać Wszyscy.


Nowatorski cocktail formie sorbetu. Idealny na upały. Cytryna świetnie komponuje się z syropem z kwiatu bzu, dając niesamowite orzeźwienie


Delikatny cocktail na bazie moreli i rozmarynu. Doskonale łączy się zarówno z wódką jak i ginem. Początkowo słodki, na finiszu wytrawny dzięki rozmarynowi.

Zachęceni? A jako wisienkę na torcie podrzucam Wam barmanów. Dla mnie mistrzowie w swoim fachu. Zespół, który polecam z zamkniętymi oczami, tworzący doznania, o których długo się opowiada, do których chętnie się wraca i za którymi po prostu się tęskni :) Mateusz i Michał. Studio Smaku.