Orzechowy pudding chia

Raz kupione nasiona chia prawie nigdy się nie kończą. To znaczy jem, jem i jem, a one nadal są. Robię sobie od nich przerwę i nagle znajduję je w czeluściach kuchennej szafki i znowu... jem, jem i jem ;) W różnych wersjach. 

Dziś na orzechowo :)



Składniki:

  • 120 g masła orzechowego
  • 140 g greckiego jogurtu
  • 240 ml mleka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżeczki miodu
  • 80 g nasion chia
Sposób przygotowania:

Masło orzechowe wymieszaj z jogurtem, mlekiem, miodem i wanilią. Następnie wmieszaj nasiona chia. Schłódź w lodówce pod przykryciem przez co najmniej 4 godziny. 

Podawaj tak, jak lubisz - z bananem, z posiekanymi orzechami lub startą czekoladą.