Chleb bez mąki z samych ziaren

To moje kolejne podejście do chleba z ziaren. Kiedyś nawet na blogu był taki przepis... ale... coś chyba namieszałam w proporcjach i niestety nie wychodził tak smaczny, jak powinien. 

Przepis, który Wam dziś polecam,  zadowala mnie na 100%. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje.


Składniki:

  • 3/4 kubka słonecznika
  • 1/4 kubka dyni
  • 1/2 kubka siemienia lnianego
  • 3/4 kubka orzechów laskowych
  • 1/2 kubka żurawiny lub rodzynek
  • 1,5 kubka płatków owsianych
  • 2 łyżki nasion chia
  • 4 łyżki nasion babki płesznik
  • szczypta soli
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1,5 kubka wody

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wymieszaj i przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 175 st. Następnie wyjmij z formy, odwróć do góry "nogami" i piecz kolejne 30 minut. Całkowicie wystudź przed krojeniem.