Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego

Są smaki, które czasem wracają. Tkwią we wspomnieniach, choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę. Takim smakiem jest dla mnie pasta z wędzonej makreli. Taka "awanturka". Pamiętam, jak przygotowywaliśmy ją na lekcji techniki w szkole podstawowej. 
Dzisiejsza propozycja jest wersją dla mocno zabieganych, nie lubiących drobno kroić ;) Przecież blender jest najlepszym przyjacielem kobiety, prawda?


Składniki:

  • 1/2 wędzonej makreli
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 cebulki
Sposób przygotowania:

Makrelę obierz ze skóry i najdokładniej, jak potrafisz, usuń ości.

W naczyniu do blendera z nożami do siekania umieść obraną cebulkę i siekaj kilka sekund. Następnie dodaj ogórki i również przez kilka sekund przesiekaj. Przełóż do miseczki.

Do blendera włóż kawałki makreli i również przez kilka sekund miksuj.

Wymieszaj rybę z warzywami. Podawaj z ulubionym pieczywem.