Naleśniki budyniowe

Wiem, wiem... Zwolenników będzie tylu, ilu przeciwników. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała. Naleśniki budyniowe bez jajek. Aromatyczne. Proste i szybkie. O ciekawej konsystencji. 

Piszcie, co chcecie. Ja chętnie przygotuję je ponownie na dzisiejsze śniadanie :)



Składniki:


  • 1 budyń w proszku waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 płaska łyżka cukru
  • 100 g roztopionego masła
  • 200 g mąki pszennej
Sposób przygotowania:

W misce umieść wszystkie składniki i wymieszaj za pomocą miksera. 

Na rozgrzanej patelni smaż małe porcje ciasta, rozprowadzając je równomiernie po całej powierzchni. 

Nie ma potrzeby, być natłuszczał/natłuszczała patelnię - masełko załatwia temat :)