Alicja Rokicka "Wegan nerd. Moja roślinna kuchnia"

"Moja spiżarnia", "Roślinne poranki", "Jak to się zaczęło?", "Nabiał roślinny" - to dopiero początek spisu treści "Wegan nerd". I to naprawdę dobry początek! 



Nie sztuką jest podać przepisy na dania wegańskie - sztuką staje się zarażenie ideą weganizmu kolejną osobę. Alicja Rokicka na powrót zasiała we mnie ziarenko. Kiedyś częściej sięgałam po dania kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Od kilku miesięcy czynię to rzadziej - pewnie z braku czasu. Po pierwszym pobieżnym przejrzeniu "Wegan nerd" zapragnęłam testować kolejne przepisy! Zapisałam już sobie do wypróbowania przepisy na:  owsiankę z masłem orzechowym, szakszukę z tofu, figę z makiem, jednogarnkowe spaghetti, cymes z ziemniakami czy tatar z buraka. 



Brzmi egzotycznie? No właśnie! Nazwy dań oraz piękne zdjęcia sprawiły, że powolutku się nawracam na zdrowszą drogę ;)



Jeśli choć odrobinę Was zaintrygowałam - sięgnijcie po książkę lub bloga :)



A ja pędzę testować nowy przepis!