Marta Jas-Baran, U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt

Mam dwoje dzieci. Cudowną sześciolatkę, która je wszystko, cokolwiek dla niej uszykuję. I wspaniałą roczną córcię, która już w tej chwili podejmuje decyzje, co chce jeść... 


Moim celem - zarówno w przypadku starszej, jak i młodszej - było, jest i będzie wpojenie zasad zdrowego odżywiania. Że woda jest zdrowsza od coli, że chipsy nie są potrzebne do szczęścia, a kasze i ziarna są smaczne. 

Po książkę "U malucha na talerzu" sięgnęłam, gdy młodsza pociecha niekoniecznie chciała jeść przygotowane przeze mnie dania obiadowe. Znalazłam w niej mnóstwo inspiracji i gotowych przepisów. Proponowane przez autorkę dania nie są czasochłonne. Są smaczne! - próbowałam! 


Największą zaletą książki jest podział na poszczególne miesiące życia dziecka i wprowadzanie produktów zgodnie z zaleceniami pediatrów. Przygotowane świetnie!


A że graficznie - bardzo estetyczna, książkę szczerze Wam polecam!