Marta Dymek, Jadłonomia

"Pierwsza książka autorki najpopularniejszego bloga o kuchni roślinnej", "100 przepisów nie tylko dla wegan" to książka dla każdego! 



Możecie być zatwardziałymi mięsożercami, a i tak przepisy proponowane przez Martę Dymek naprawdę zrobią na Was piorunujące wrażenie!




Nim sięgnęłam po książkę "Jadłonomia", wydawało mi się, że całkiem nieźle wychodzą mi dania wegetariańskie. Myliłam się!



"Jadłonomia" to swoista wyprawa. Wyprawa przez niezbędne w kuchni roślinożercy przyprawy i produkty. Składniki, które nie tyle zmieniają smak warzyw, ile go wzbogacają i wydobywają z nich wszystko, co najlepsze.



W książce Marty Dymek przepisy podzielone są na rodzaje warzyw, z których przygotowujemy nasze dania. Jest to dość przejrzyste, choć mnie brakuje alfabetycznego spisu treści :)



"Jadłonomia" to pozycja, którą naprawdę warto mieć na półce. A jeśli nie jesteście zwolennikami kupowania książek kucharskich, to choć raz po nią sięgnijcie w swojej bibliotece lub pożyczcie od znajomego!

Dla mnie - bomba!