Ciepła przekąska imprezowa we francuskim cieście

Potrzebujesz efektownego, szybkiego dania na wieczorne spotkanie towarzyskie? Najlepiej żeby to nie była sałatka, tylko coś na ciepło? 
Moja dzisiejsza propozycja to rozwiązanie idealne! 

Proste w przygotowaniu, przepyszne i zaspokajające głód naszych gości.


Składniki:

  • kiełbaski - frankfurterki
  • ciasto francuskie
  • ketchup
  • jajko
  • gruboziarnista sól
  • czarnuszka
Sposób przygotowania:

Przygotuj płat ciasta francuskiego. Potnij go na prostokąty o szerokości ok. 5-7 cm i długości ok. 15 cm. Każdy prostokąt posmaruj ketchupem. Na jednym prostokącie ułóż jedną kiełbaskę i zwiń w w rulon razem z ciastem. Wierzch rulonu posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp solą lub czarnuszką.

Piecz ok. 20-25 minut  do zrumienienia w temp. 200-220 st.