Weronika Madejska "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń"

Autorka bloga Natchniona.pl przygotowała zbiór "natchnionych przepisów dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata".


Wzięłam książkę do ręki i mnie urzekła. Od pierwszej chwili. Nie jest przekombinowana. Przepisy z rozsądnych składników, zobrazowane cudnymi zdjęciami. 

Autorka od 12 roku życia jest na diecie bezglutenowej - dlatego też świetnie rozumie osoby, które dla lepszego samopoczucia i z troski o zdrowie decydują się na ten sposób odżywiania. Wie, że nie jest to łatwe w świecie ogarniętym manią glutenu. Ale udowadnia, że można. 


I to ze smakiem!

Wprowadza nas w świat bezglutenowego chleba, podrzuca propozycje śniadań, obiadów, kolacji i deserów.


Wszystko brzmi, wygląda i ... jest smaczne! Próbowałam! 

Pasta z fasoli do chleba, pikantna zupa z fasoli... przetestowałam kilka przepisów. Wszystkie są super!