Chleb. Domowa piekarnia. Piotr Kucharski

"W świecie opętanym antyglutenową zarazą ta książka ma moc wywrotową". (Maciej Nowak)


"Kompetentny podręcznik o domowym wypieku pieczywa" (Robert Makłowicz)

"Doskonała lektura i pachnący powód do zamiany domu w kameralną piekarnię" (Daria Pawlewska)


A co ja o niej myślę?

70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki oraz potrawy, które z pieczywem można podawać. Przepisy prowadzące krok po kroku przez tę niejednemu wydającą się trudną sztukę. Zdjęcia, z których pieczywo wręcz wyskakuje do naszych dłoni. Słowa, w których zaklęte są zapachy wydobywające się z piekarnika.


Piotr Kucharski każdego przekona, że naprawdę warto wypiekać samodzielnie chleb. Udowodni, że to wcale nie jest takie trudne. 

Mnie ta książka zaczarowała. Od wielu tygodni piekę chleb żytni codzienny na zakwasie. I wciąż, i nadal nam się nie znudził :)


Polecam Wam zarówno książkę, jak i przepis :)






Komentarze

  1. Póki co, nie zraziłam się do glutenu i od czasu do czasu zdarza mi się popełnić domowy chleb w wersji pszennej i pszenno-żytniej. Zwykle korzystam z przepisów z blogów kulinarnych, ale chętnie dodałabym do swojej biblioteczki pięknie wydaną książkę. Tym bardziej, że w dobie Internetu coraz rzadziej sięgamy po tradycyjne publikacje. Pozdrawiam: )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ksiażka Kucharskiego rzeczywiście jest pięknie wydana i szczerze ją polecam do domowej biblioteczki :)

      Usuń

Prześlij komentarz