Anna Czelej, W piekarni Pięciu Przemian

Chleby, bułki, wytrawne wypieki... Glutenowe i - przede wszystkim - bezglutenowe! Sezamowy, żytni, z fasolki mung, kukurydziany, jaglany... Tarty z porów, z brokułami, z oliwkami, z pokrzywą i szparagami... 

Brzmi smakowicie? 



Nie ukrywam, że od dawna jestem zwolenniczką domowego chleba... Piekę z różną intensywnością. Z różną częstotliwością testuję też nowe przepisy. Po książki kucharskie z przepisami sięgam poszukując inspiracji. "W piekarni Pięciu Przemian" pomysłów i nowych smaków jest całe mnóstwo! 



To, że alchemia pieczenia chleba niesie duży ładunek pozytywnych emocji, to Pięć Przemian dzięki równowadze yin-yang pozwala ponadto zachować zbilansowane smaki, zapachy i wpływać na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu.

Książka godna polecenia wszystkim bezglutenowcom, którzy nie wyobrażają sobie śniadania bez chleba.

Godna polecenia tym, którzy lubią nowe smaki i tym, którzy z każdej książki z przepisami wydobywają nowe pomysły na urozmaicanie codziennej diety.