Kuchnia dla biegaczy - siła z roślin

Biegasz? Chcesz zacząć biegać? Dbasz o zdrowie? Chcesz po prawić wydolność? 


Książka stworzona przez praktyków: Violettę Domaradzką, Roberta Zakrzewskiego i Damiana Parola. Stworzyli poradnik z licznymi przepisami, które pokazują, jak trzeba jeść, by odnosić sukcesy. 


W książce przenikają się tematy kuchni roślinnej i aktywności fizycznej. Jedno i drugie ma służyć naszemu zdrowiu i ... przyjemności. 


Poza tradycyjnym podziałem na śniadania, drugie śniadania, zupy, dania główne, sałatki, do chleba, koktajle i napoje oraz desery znajdziemy tu też propozycje na dania przed startem, na zawodach i dla regeneracji. 

Dla mnie książka ta stała się potężną dawką inspiracji. Z dwóch powodów. Po pierwsze od ponad dwóch miesięcy moja starsza córka jest na diecie bezmięsnej i prawie bezmlecznej. Po drugie - mnie do wegetarianizmu zawsze ciągnęło, a teraz dotrzymuję Judycie towarzystwa ;) 


Przepisy i porady zawarte w "Kuchni dla biegaczy" wspierają moją codzienną batalię o zdrowie Judyty. Wspierają - skutecznie :)