Czekoladowa tarta z owocami bez pieczenia

Szukasz przepisu na szybkie ciasto? A jak zachwyci gości, to jeszcze lepiej, prawda? Mam coś idealnego dla Ciebie! Przepis na czekoladową tartę bez pieczenia z sezonowymi owocami. Dotychczas jadłam z truskawkami i malinami, ale jagody, porzeczki, brzoskwinie... będą również pasować :)


Tarta według tego przepisu jest specjalnością mojej siostry. Za każdym razem jest rewelacyjna. Koniecznie spróbujcie!

Składniki:


  • opakowanie sucharków
  • 400g nutelli
  • 1/2 l śmietany kremówki 30%
  • owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

Sucharki zmiel w blenderze. Wymieszaj je z nutellą. Powstałą masę wyłóż na dno tortownicy. Mocno ubij (łyżką lub dłonią). Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Śmietanę ubij na sztywno - jeśli lubisz bardzo słodkie desery dodaj 2-3 łyżki cukru pudru. Ubitą śmietanę wyłóż na schłodzony spód czekoladowy i wyrównaj. Ułóż owoce i lekko je dociśnij. 

Dopiero teraz zdejmij obręcz tortownicy i... zachwyć gości :)




Komentarze

  1. Przepysznie wygląda, idealna na deser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadza się! błyskawiczna w przygotowaniu, przepyszna w smaku!

      Usuń
  2. Wygląda cudnie. Zapraszam na nowy post. :) https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/20/jaglanka-na-wodzie-kokosowej-z-daktylami-jezynami-i-siemieniem-lnianym/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie! Koniecznie muszę spróbować:D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz