Lemoniada arbuzowa

Lato tego roku było gorące, prawda? Na pożegnanie lata, na piękne wspomnienia polecam Wam dziś lemoniadę arbuzową... Cudownie słodka, wspaniale orzeźwiająca... Pachnie tym, co tego lata było najwspanialsze... Wspólnie spędzanym czasem, podróżami, oczekiwaniem na powiększenie się rodziny... 

Pijcie na zdrowie :)


Składniki:

  • 1 litr wody (przegotowanej ostudzonej lub mineralnej)
  • 300-400 g arbuza
  • sok z 1 cytryny
Sposób przygotowania:

Miąższ arbuza odetnij od skórki, usuń pestki i pokrój go w dużą kostkę. Zmiksuj za pomocą blendera. 
Do arbuzowego musu dodaj wodę mineralną i sok z cytryny. Schłódź w lodówce. Jeśli lubisz lemoniadę z kawałkami owoców, to możesz od razu podawać. Jeśli wolisz raczej wodnistą, to przecedź lemoniadę przez sito.