Najlepszy sierpniowy obiad

Ciepło, cieplej, gorąco? Potrzebny szybki obiad? Już jakiś czas temu pokochałam prezentowane dziś zestawienie. Nie wymaga dużego wysiłku, a smakuje... bombowo :)

Moja propozycja to gotowana fasolka z sadzonym jajkiem :) 


Fasolkę obieram, płuczę i wrzucam na dużą ilość osolonego wrzątku. Gotuję około 15 minut. Po odczedzeniu polewam rozpuszczonym masłem ze zrumienioną na nim bułką tartą.

Pod koniec gotowania fasoli zaczynam przygotowywać jajka. Na mała patelnię (taką na jedno jajko) wlewam sporo oleju. Gdy się rozgrzeje, wbijam jajko. Cały proces smażenia przebiega podczas polewania jajka gorącym olejem za pomocą łyżki. Gdy z wierzchu jajko jest ścięte, wykładam na talerz. Usmażone jajko solę i pieprzę :)

Proste?