Domowy kisiel jabłkowy

Każdego z nas od czasu do czasu dopada jakaś przypadłość żołądkowo-jelitowa. Pójściem na łatwiznę jest zaaplikowanie sobie leku z apteki... Ale nie zawsze możemy ją przyjąć... Dzieciom, kobietom w ciąży, kobietom karmiącym polecam domowy sposób na takie dolegliwości. Łączący w sobie dobroczynne działanie zarówno gotowanych jabłek, jak i mąki ziemniaczanej. 

Kisiel jabłkowy osłodzony staje się pysznym deserem :)


Składniki:

  • 2 jabłka
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania:

Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Starte owoce wrzuć do wrzącej wody. Gotuj 3-5 minut. Następnie w 1/3 szklanki zimnej wody rozmieszaj mąkę ziemniaczaną. Wlej do gotujących się jabłek. Gotuj 2-3 minuty.

Wylej do salaterek i przestudź.