Delikatna pierś z kurczaka w pomarańczach

Zdrowo i lekko wcale nie znaczy niesmacznie. Wręcz przeciwnie! 

Zdrowo i lekko może być przepysznie! A ten przepis tylko to potwierdza :)


Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 pomarańcza
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka umyj i przetnij na dwa kawałki. Każdy oprósz solą i pieprzem. 

Przygotuj kwadrat folii aluminiowej. Ułóż na środku kurczaka. 

Pomarańcze umyj i obierz nożem ze skórki - łącznie z białą częścią. Następnie wyfiletuj miąższ. Na każdy kawałek kurczaka włóż filety z połowy pomarańczy. Zawiń folię aluminiową pod górę i stwórz paczuszkę. 

Wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika i piecz ok. 25-30 minut.