Sałatka z pora i czerwonej fasoli

Sałatki są zawsze dobrą alternatywą. I do pracy, i na kolację, i do grilla, i dla tych odchudzających się... Dla tych w ciąży też ;) 
Sałatka z czerwonej fasoli, pora i pieczarek urzekła mnie. Przepis pochodzi ze strony Ewy Wachowicz i wart jest dalszego rozpowszechniania :)


Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 por
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:

Pieczarki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Usmaż je na mocno rozgrzanej patelni na maśle. Przełóż do miski. Dodaj drobno pokrojony por, który zmięknie w kontakcie z ciepłą pieczarką.
Wymieszaj z osączoną fasolą, majonezem i posiekaną natką. Dopraw solą i pieprzem.