Kluski z serem

Zabieram Was w kolejną podróż sentymentalną. Tym razem do smaku, który zapamiętałyśmy z siostrą z przedszkola. Smak, który systematycznie przywołujemy, to smak klusek z serem. Klasyka, którą zaszczepiamy w naszych dzieciach. Klasyka tak prosta, że tylko wykorzystanie najlepszych składników gwarantuje 100% satysfakcję.


Składniki:

  • 500 g makaronu świderki
  • szczypta soli
  • 250 g białego sera
  • 4-5 łyżek cukru
  • 100 g masła
Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Odcedź. Możesz lekko przelać zimną wodą, ale postaraj się go nie wystudzić.

Ser rozdrobnij w misce widelcem i wymieszaj z cukrem. Masło roztop w garnuszku. 

Makaron wrzuć do sera i polej masłem. Dokładnie wymieszaj. Od razu podawaj :)