Skrzydełka z kurczaka na kapuście kiszonej

Przpeisy na jednogarnkowe dania ratują często życie. Ten jest jednym z nich. W piekarniku, w godzinę przygotowują się same! dwa elementy obiadu. Dla mnie nie trzeba więcej. Miłośnicy ziemniaków będą musieli wykorzystać jeszcze jeden garnek :)


Składniki:
  • 1 kg skrzydełek
  • 500 g kiszonej kapusty
  • majeranek
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • 4-5 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Do naczynia żaroodpornego wlej olej. Kapustę wypłucz i odciśnij wodę. Następnie wyłóż na olej. 

Skrzydełka umyj i osusz. Natrzyj przyprawami - solą i pieprzem oraz słodką papryką. Nie zapomnij o majeranku.Skrzydełka ułóż na kapuście. Naczynie przykryj.

Wstaw na godzinę do nagrzanego do 180 st. piekarnika.