Sok z czerwonych buraków

Ze wszystkich warzyw, z których wyciskam soki, najbardziej intryguje mnie buraczek :) Może dlatego, że moja rodzinka ma największe opory, by go wypić? 

Testuję więc z moją wyciskarką Saną różne kombinacje...



Dziś w menu wersja czysto warzywna - marchew z buraczkiem... Efekt? Sok wypity :)

Składniki:

  • czerwone buraczki
  • marchewka
(w proporcji 1:1:)

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa wyszoruj i obierz. Pokrój na paski i wrzucaj kolejno do wyciskarki. Sok wymieszaj (np. z pomocą paska marchewki :)) i ... na zdrowie :)



Komentarze

  1. Sok POMIDOROWY :
    Likopen, karotenoid znajdujący się w pomidorach, znany jest ze swoich silnych właściwości p r ze c i w u t l e n i a j ą c yc h . Przeciwutleniacze to substancje, które powstrzymują wolne rodniki przed przyłączaniem się do normalnych komórek podczas procesów metabolicznych w organizmie.
    Przepis :
    - należy usunąć ogonek i nasiona z gruszki i pokroić ją na cząstki
    - obrać ze skórki cytrynę i cebulę i pokroić je na cząstki
    - wycisnąć sok w wolnoobrotowej wyciskarce do soku, umieszczając w urządzeniu na przemian : pomidory, cebulę, nać pietruszki, szpinak, gruszkę i cytrynę.
    Smacznego życzy terapiasokami.pl !

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz