Napój zimowy wzmacniający nerki

Napój dla miłośników ziołowych herbatek :) Nie każdemu będzie odpowiadał smak jarzębinowo-tarninowy :) Jeśli jednak cierpicie z powodu nawracających problemów zdrowotnych z nerkami... warto po niego sięgnąć :) 
Popijajcie go zwłaszcza zimą, kiedy nerki i cały układ moczowy jest bardziej podatny na infekcje...

Przepis przyjechał ze mną z Akademii Smaku Bosch i warsztatów z Katarzyną Jaszczyk-Górską...



Składniki:

  • 4 łyżeczki owoców jarzębiny
  • 4 łyżeczki owoców tarniny
  • 2 łyżki jagód Goji
  • 5 rozgniecionych ziarenek kardamonu
  • laska cynamonu
  • kilka goździków

Sposób przygotowania:

Owoce zalej 2-3 szklankami wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj 5 minut. Dodaj kardamon, cynamon i goździki. Odstaw na 10 minut. 
Podawaj ciepły.