Kaszka kukurydziana z owocami

Kaszka kukurydziana już jakiś czas leżała grzecznie w szafce i czekała na swoje pięć minut. Kupiłam z ciekawości. Nie wiedziałam, czego się po niej spodziewać. W sieci znalazłam taki przepis i postanowiłam spróbować. Cała nasza trójka tak przygotowaną kaszkę zjadła z przyjemnością :)



Składniki:

  • 600 ml mleka
  • 6 płaskich łyżek kaszki kukurydzianej
  • 3 łyżeczki miodu gryczanego
  • 1 jabłko
  • 150 g jagód - u mnie rozmrożonych
  • kilka orzechów - u mnie nerkowca

Sposób przygotowania:

Mleko zagotuj w garnku z grubym dnem. Następnie zmniejsz ogień i wysp kaszkę - cały czas mieszając. Gotuj 6-8 minut, aż całość zgęstnieje. 


Do miseczek wrzuć większą część pokrojonego w kostkę jabłko i wlej po łyżeczce miodu. Na jabłka wylej gorącą kaszkę. Udekoruj pozostałymi jabłkami, jagodami i orzechami.