Gruszki z tymiankiem

Szybkie? Efektowne? Smaczne? A to wszystko zamknięte w przekąsce? Polecam gruszki w boczku z serkiem i tymiankiem. Smaki, które idealnie się uzupełniają. Gruszki zawinięte w boczek zachęcająco wyglądają i zachwycą niejednego sceptyka :)



Składniki:

  • 1 gruszka
  • 4 długie plastry boczku
  • 4 łyżeczki serka typu Almette
  • świeży lub suszony tymianek
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

Gruszki umyj i pokrój na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i każdą z ćwiartek posmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Na każdej ćwiartce połóż łyżeczkę serka, posyp tymiankiem, a całość zawiń w plaster boczku. Zepnij wykałaczką. Piecz ok. 20 minut w 180 st.



Komentarze

  1. świetna przystawka, gruszka w zestawieniu z pozostałymi smakami na pewno zyskała aromatu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tym, że smaki idealnie się dopełniają swiadczy szybkie tempo znikania gruszek z półmiska ;)

      Usuń

Prześlij komentarz