Pieczone śliwki w boczku

Czas karnawału to czas intensywnych spotkań towarzyskich. Zawsze przed zbliżającą się sobotą pojawia się pytanie, co przygotować, co podać, jak podać... Menu zwykle musi spełniać warunek - szybko, smacznie, efektownie... 
Ciekawą propozycją są śliwki w boczku - możecie je przygotować je wcześniej, a gdy będziecie chcieli je podać - wsunąć na kilkanaście minut do piekarnika. Kolejnym krokiem jest już tylko zachwyt gości :)



Składniki:

  • 20 suszonych śliwek
  • 20 plastrów boczku
  • wykałaczki
Sposób przygotowania:

Na jednym brzegu plastra boczku połóż śliwkę i zwiń w rulonik. Zepnij wykałaczką. Czynność powtórz ze wszystkimi śliwkami.
Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 15-20 minut - do zrumienienia boczku.

zBLOGowani.pl