"Dieta Agaty" Agata Jędraszczak


Prawniczka w kuchni - od gotowania dla rodziny, przez blog kulinarny, programy telewizyjne do ksiązki kucharskiej... Agata propounje 120 lekkich przepisów - łączących w sobie wyborny smak i wygląd z bogatym aromatem. W wstępie wyraża nadzieję, że czytelnik znajdzie w niej coś dla siebie... Czy ja znalazłam? Odpowiedź na zdjęciu ;)



Książka Agaty Jędraszczak to przede wszystkim kopalnia pomysłów: na śniadania, przekąski, sałatki, zupy i dnaia główne oraz ciasta i desery. 



Mnie bardzo odpowiada wykorzystanie w przepisach produktów z kategorii "zdrowa żywność" - np. quinoa. Gdy pierwszy raz spotykamy się z jakimś produktem, to pojawia się w głowie pytania: "z czym to się je". Ksiązka Agaty pięknie wprowadza nas w świat produktów jeszcze mało znanych, ale powoli dostępnych na sklepowych półkach. 



Całości dopełniają zdjęcia, które nie są przecukierkowane - pokazują danie, a nie stylizację, za co dodatkowo pani Agata dostaje ode mnie kilka punktów.