Fudge czekoladowy

Z "fudge" spotkałam się po raz pierwszy na Targu Śniadaniowym, na którym wystawiał się Fudge Filosophy. W tym smaku było coś... przykuwającego, uzależniającego... Szperałam w sieci w poszukiwaniu idealnego przepisu i... znalazłam tu. Przepis należy do kategorii "podstawowy" - możecie go według własnego uznania modyfikować i ulepszać... 



Składniki:

  • 450 g gorzkiej czekolady
  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 50 g masła
  • dowolne dodatki - u mnie płatki migdałowe i suszone wiśnie
Sposób przygotowania:

Formę wyłóż papierem do pieczenia.
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, mleko skondensowane i masło. Podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i połączenia składników.

Masę wyłóż do wyłożonej papierem formy i wyrównaj wierzch. Możesz posypać dowolnymi dodatkami.

Odstaw do ostygnięcia.