Tatar z łososia

Autorką tego dania jest moja siostra. Nie powiem - zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Tatar nie tylko wspaniale wyglądał - on był po prostu wyśmienity :) Jest tylko jeden problem - proporcje składników. Siostra zapytana powiedziała: "robiłam na oko... powaga!". I co ja mam z tym zrobić? Jak podać recepturę? ;)



Składniki:

  • łosoś sałatkowy
  • zielone oliwki
  • papryka konserwowa (jeśli nie lubisz, możesz pominąć)
  • ogórek konserwowy
  • cebulka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:

Łososia, oliwki, paprykę, ogórki i cebulkę pokrój w drobniutką kostkę. Ile? No właśnie: łosoś : oliwki : ogórki : papryka w proporcji 3:1:1:1. Na 200g łososia daj małą cebulkę drobniutko posiekaną. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z oliwą z oliwek. Schłódź w lodówce.