Sałatka ryżowa z orzechami

Przepis znalazłam na opakowaniu ryżu KUPIEC. Musiałam lekko zmodyfikować z racji aktualnej zawartości lodówki, ale efekt był rewelacyjny. Przepyszna, pełna smaków i różnych konsystencji...




Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 100 g orzechów włoskich
  • 150 g rodzynek
  • 100 g płatków migdałowych
  • 1/2 świeżego ogórka
  • 1 puszka czerwone jfasoli
  • 1 łyżka zielonych oliwek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:

Ryż ugotuj według przpeisu na opakowaniu. Rodzynki zalej wrzącą wodą i po kilku minutach osącz. Wymieszaj ryż z bakaliami, pokrojonymi brzoskwiniami, ogórkiem, fasolką i oliwkami. Całość polej dressingiem z oliwy, przypraw i soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj...


Sałatka zamiast kanapki!