Parówka w koszulce

Pomysł na tę przystawkę powstał pod wpływem zawartości lodówki :) Były parówki, jajka, ketchup... W sumie niewiele... A ochota na zjedzenie czegoś pysznego była olbrzymia... 
Zasmakowało wszystkim :)



Składniki:

  • chleb - najlepiej tostowy
  • parówki
  • 1 jajko
  • ketchup
  • przyprawa do pizzy lub włoska
Sposób przygotowania:

Odetnij skórki od chleba i go rozwałkuj. Każdy kawałek chleba posmaruj ketchupem, ułóż parówkę i zawiń w rulonik. Zepnij wykałaczką. Chleb z wierzchu posmaruj roztrzepanym z przyprawą jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumieni.




Komentarze

  1. parówki są jak najbardziej zdrowe i jak smakują ...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiele zależy od producenta. Można oczywiście kupić parówki z MOM-u nie będąc nawet tego świadomym. Ja zawsze wybieram parówki z szynki, do których jakości nie mogę się przyczepić. Smak parówek często też pozostawia wiele do życzenia, ale każdy ma prawo wybrać to, co lubi :)

      Usuń

Prześlij komentarz