Kokosowo-pomarańczowy mus

Niekonwencjonalny - to na pewno :) Serwowany w pomarańczy. Z kawałkami pomarańczy. Z mleczkiem kokosowym. Gotowany na parze... Pięknie się prezentuje i zachwyca degustujących... Inspiracja


Jeśli interesuje Was kuchnia chińska i warsztaty,  o których już Wam pisałam,  to polecam lekturę e-magazynu http://akademiasmakuonline.pl/e-magazyn#/page/1



Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleczka kokosowego


Sposób przygotowania:

Jajka roztrzep w misce z cukrem oraz mleczkiem kokosowym. Pomarańczę przekrój - na 3/4 wysokości. Delikatnie wyjmij łyżeczką miąższ i wyciśnij z niego sok, który dodaj do masy jajeczno-kokosowej. Masą napełnij skórki pomarańczy do 3/4 wysokości "miseczki" i gotuj na parze do ścięcia masy.



Lekkie desery bez piekarnika vol 2