Bruschetta z miętą

Wersji bruschetty widziałam już wiele. Każdy z nas ma własną ulubioną... Ten przepis powstał z mojej tegorocznej miłości do pomidorów z miętą, pamiętacie? Jeśli choć trochę jesteście ciekawi smaku - musicie spróbować. Spieszcie się jednak - póki pomidory są najlepsze :)


Składniki:

  • 4 kromki pszennej bułki
  • 1 dojrzały pomidor
  • 5 zielonych oliwek
  • kilka liści mięty
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

Pomidory umyj, zalej wrzątkiem i pozostaw na kilka minut. Następnie schłódź je w zimnej wodzie i obierz ze skórki. Pokrój je w kostkę. Dodaj pokrojone drobno oliwki i posiekaną miętę. Wymieszaj z oliwą z oliwek.

Bułkę podsmaż na suchej patelni - musi się ładnie zrumienić i być chrupiąca. Na każdą kromkę nałóż pomidorową salsę.



Warzywa psiankowate 2014

Pora na pomidora!

Komentarze

  1. Prawie takie jakie robię bo dodaję jeszcze melisę i jajka od przepiórek i polewam olejem słonecznikowym bo oliwkowy nie każdemu przypada do gustu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dodatek oliwy i mięty na pewno trafiony. Bardzo podoba mi się taka wersja.

    OdpowiedzUsuń
  3. I znowu muszę iść opiekać grzanki... ;) Dziękuję za dodanie przepisu do akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja od czasu spróbowania tej wersji bruschetty opiekam prawie codziennie :)

      Usuń

Prześlij komentarz