Szaszłyki drobiowe z grilla

Ciepełko, prawda? Uwielbiam pogodne, letnie wieczory... Wyciągamy grilla i cieszymy się nie tylko pysznym jedzeniem, ale i wspólnie spędzanym czasem, własnym towarzystwem... Tym razem spotkaliśmy się "nad" szaszłykami... Lekko zrumienione, pachnące warzywami i dymem... Do tego zimne piwo... ;)




Składniki:

  • filet z kurczaka
  • czerwona papryka
  • pomidorki koktajlowe
  • 1/2 szkl. oleju
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek
  • 2 ząbki czosnku



Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka umyj, osusz i pokrój na dużą kostkę. Włóż na kilka godzin do marynaty przygotowanej z oleju, zmiażdżonych ząbków czosnku, tymianku, soli i pieprzu. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Pomidorki odszypułkuj i umyj.
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno mięso, pomidorka, mięso, paprykę, mięsko, pomidorka... 

Grilluj z obu stron po 10-15 minut - do lekkiego zrumienienia.