Patyczak z grilla

Pierś z kurczaka z grilla? Powiecie, to już znamy. Postanowiłam zaserwować ją inaczej. Na patyku :) Efektownie wygląda, szybko się grilluje i cudnie smakuje :)



 Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • płaska łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu kolorowego mielonego
  • szczypta mielonego tymianku

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka pokrój na niezbyt grube paski. 
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą i zanurz w nich mięso na co najmniej 1-2 godziny. Paski zamarynowanego kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków - nadając im kształt fal. Grillujemy po kilka minut z każdej strony - do zrumienienia.


Serwujemy z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, zielonego ogórka z sosem vinegrait. Najlepiej smakuje na łonie natury :)




Lato w pełni!