Muffiny z czerwoną porzeczką

Sezon porzeczkowy w pełni. Uwielbiamy z córcią cierpki smak czerwonej odmiany. To już drugi rok naszej miłości, której efektem są te fenomenalne muffinki...



Składniki:
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 ml oleju
  • 2 jajka
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 180 g cukru
  • 250 g czerwonej porzeczki

Sposób przygotowania:

W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki, a w drugim - wszystkie mokre. Porzeczki obierz i umyj. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj. Następnie dodaj porzeczki i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij ciastem papilotki i piecz 25 minut w 190 st.


Z podanej porcji otrzymasz 12 muffinek :)