Mielone z grilla

Historia mielonego z grilla jest banalna. Za późno zebrałam się na zakupy i cały sklepowy zapas karkówki zdążył się sprzedać :) W ten prosty sposób zostałam zmobilizowana do kolejnego ekperymentu - może "eksperyment" to moje drugie imię? :) Kilkakrotnie widziałam w ten sposób serwowane mięso mielone, ale go nie próbowałam. Pierwszą próbę uważam za udaną ;)



Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki ulubionej musztardy
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wymieszaj warzywa z mięsem, jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie, a następnie oblepiaj je niewielkimi porcjami mięsa. Grilluj ok. 15 minut, pamiętając o systematycznym obracaniu ich na ruszcie, by równomiernie się upiekły. 



Lato w pełni!