Letnia owsianka wg pięciu przemian

Tę wersję już znacie, prawda? Idealna na rozgrzewające jesienno-zimowe śniadanie. Jak ją zaadaptować do wersji letniej? Raczej chłodzącej? Oto moja propozycja :)



Składniki:
  • 1 szkl. płatków owsianych
  • 2 szkl. zimnej wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 szkl. gorącej wody 
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szkl. truskawek
Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wypraż na suchej patelni i zalej zimną wodą. Pozostaw na noc. Rano dodaj szczyptę soli, sok z cytryny. gorącą wodę i miód. Zagotuj. 
Wyłóż na miseczki i dodaj pokrojone w ćwiartki truskawki. Możesz również polać syropem/musem truskawkowym.