Faszerowane pieczarki z grilla

Odkrywam w tym roku warzywa z grilla. Kto wie, może kolejnym zakupem będzie grill elektryczny, by móc cieszyć się ich smakiem także zimą? 
Do pieczarek z grilla podchodziłam sceptycznie. Jakoś nie wierzyłam, że mogą być smaczne. Spróbowałam i... jestem zachwycona :) Faszerowane są po prostu idealne.



Składniki:
  • 12 dużych pieczarek
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z jednej cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 50 g tartego żółtego sera
  • bazylia
  • tymianek
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:

Pieczarki umyj. Wyłam nóżki i zetrzyj je na tarce. Kapelusze pieczarek wysmaruj za pomocą pędzelka sokiem z cytryny. Pozostały sok wlej do nóżek. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ser i masło. Dopraw. Dokładnie wymieszaj. Powstałym farszem wypełnij pieczarki. Grilluj na rozgrzanym ruszcie około 20 minut.