Sałatka z makaronem chińskim

Sałatki makaronowe mają w sobie to "coś". Chętnie zabieram je do pracy w roli drugiego śniadania. Są pożywne, a co równie ważne - po prostu smaczne. Dzisiejsza propozycja znajdzie zapewne i zwolenników, i przeciwników. W zależności od tego, czy ktoś lubi zupki chińskie, czy też nie :)



Składniki:

  • 2 zupki chińskie ostre
  • 1 szkl. wrzącej wody
  • 1 czerwona papryka
  • 2 zielone ogórki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ugotowana pierś z kurczaka
  • majonez
Sposób przygotowania:

Makaron z zupek chińskich pokrusz w misce, dodaj przyprawy - nie dodawaj oleju! Zalej szklanką wrzącej wody i przykryj. Odstaw na 5 minut, by spęczniał. 
Paprykę i ogórki pokrój w kostkę. To samo zrób z piersią z kurczaka. Kukurydzę odsącz. Wszystkie składniki wymieszaj z makaronem i majonezem. Jeśli uważasz, że sałatka jest za mało ostra, możesz ją doprawić.