Czekoladowe ciasto z mikrofali

Znowu mnie dopadła ochota na coś słodkiego, coś domowego i coś, co się szybko przygotowuje. Cały proces trwa 5 minut. Nie potrzeba nagrzewać piekarnika. Nie trzeba brudzić miksera... Przepis idealny - uprzedzam jednak lojalnie, że najlepsze jest na ciepło :)





Składniki - 2 porcje:

  • 4 płaskie łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru waniliowego domowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Mąkę, kakao, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj. Z suchymi składnikami rozetrzyj jajko. Dodaj mleko i olej i energicznie wmieszaj w ciasto. Przełóż do filiżanek lub kokilek. Wstaw do mikrofali na 3 minuty - moc 850W.






Babeczki z mikrofali