Pralinki z nadzieniem z białej czekolady i pigwy

Nic nie napiszę. Musicie spróbować :)
Przepis z "Jadalnych prezentów"


Składniki:

  • 400 g czekolady 70%
  • 3 tabliczki białej czekolady
  • kilka łyżek konfitury z pigwy
  • nalewka z pigwy (ew. cytrynówka)
  • 250 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Czekoladę gorzką stop w kąpieli wodnej i wypełnij nią foremki do pralinek tak, aby czekolada dokładnie pokryła ścianki. Obróć foremki do góry dnem i odstaw do zastygnięcia. 

Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej z kremówką. W czasie topienia mieszaj czekoladę, by połączyła się z kremówka na gładką masę. Przestudź, połącz z pigwą i odrobiną nalewki - do smaku.
Nadzieniem napełnij korpus pralinek. Na tak napełnionych pralinkach rozprowadź resztę stopionej czekolady. Odstaw, by zupełnie zastygły.