Czekolada na patyku

Kilkanaście miesięcy temu natknęłam się w internecie na firmę produkującą czekoladę na patyku. To chyba nawet miało swoją ciekawą nazwę... W pamięci został mi pomysł i ... pewna bezsilność. No bo jak TO zrobić... Już wiem- dzięki "Jadalnym prezentom" oczywiście :) Czekolada na patyku uszczęśliwi każde dziecko... to małe i to żyjące wewnątrz każdego dorosłego :)
Jeśli jeszcze nie macie dość słodkości,  macie trochę czasu... to możecie przygotować w ramach świątecznej rodzinnej integracji :)



Składniki:

  • 700 g czekolady gorzkiej - może być smakowa
  • 1 szkl. śmietany kremówki 30%
Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej podgrzej lekko śmietanę, dodaj do niej pokruszoną czekoladę. Mieszaj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Przelej do silikonowych foremek. Gdy zacznie zastygać do każdej porcji włóż patyczek i posyp przyprawami - cynamonem, płatkami chilli, kawałkami suszonych owoców, skórką pomarańczową, gruboziarnistą solą, orzechami...