Papieska kremówka wadowicka

Po prostu. Ciacho z pysznym kremem budyniowym. Kojarzące się większości Polaków z Janem Pawłem II i Wadowicami. Kto nie jadł, powinien spróbować.



Składniki:

  • biszkopt (wg przepisu)
  • 2 budynie waniliowe
  • 750 ml mleka
  • 4 łyżek cukru
  • 250 g masła
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 250 ml śmietany kremówki
Sposób przygotowania:

Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu z wykorzystaniem 750 ml mleka z dodatkiem cukru. Wystudzony budyń zmiksuj z miękkim masłem. 
Śmietanę kremówkę ubij na sztywną masę z cukrem waniliowym. Masę budyniową wymieszaj ze śmietaną. Wyłóż na przekrojony biszkopt i przykryj drugim blatem. Posyp cukrem pudrem. Schłódź.