Ciasto toffi bez pieczenia

Ten, kto wymyślił masę krówkową w puszce, powinien dostać jakąś nagrodę od miłośników pieczenia :) Wspaniały karmelowy smak cudnie wypełnia niejeden przepis na ciasto. U mnie dziś przepis szwagierki - ciasto toffi bez pieczenia. Dość szybkie w przygotowaniu. Bardzo szybkie w znikaniu :)


Składniki:
  • 400 g ciastek typu "petitki" lub krakersów
  • 3 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki krupczatki
  • 1 szkl. cukru
  • 250 g margaryny
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 2 śmietan-fixy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • do dekoracji: wiórki kokosowe/płatki migdałowe/posypka czekoladowa
Sposób przygotowania:

Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż warstwę herbatników. Zagotuj 2 szkl. mleka z margaryną i cukrem. Następnie powoli wlewaj pozostałą szklankę mleka z rozmieszaną w niej mąką krupczatką. Ugotuj budyń. Gorącą masę wylej na ciastka. Przykryj drugą warstwą ciastek. Pozostaw do wystygnięcia. 
Następnie ciastka posmaruj masą krówkową. Przykryj kolejną warstwą ciastek, a na nią wyłóż ubitą kremówkę ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Udekoruj według uznania - wiórkami kokosowymi, pokruszonymi płatkami migdałowymi lub posypką czekoladową.
Schłódź przed podaniem.