Błyskawiczna sałatka grillowa

Wiem, wiem... może trochę nie pora na tradycyjnego grilla. Myślę jednak, że warto od czasu do czasu przygotować mięsko na patelni grillowej, a tym samym przypomnieć sobie smak lata. Smak spotkań na świeżym powietrzu. Nasze spotkania charakteryzują się prostotą dań. Nie wymagają też wiele pracy.



Składniki:

  • 300 g czerwonej fasoli 
  • 150 g ogórków konserwowych
  • 150 g pieczarek konserwowych
  • 4 łyżki oleju
  • pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:

Jeśli wykorzystujesz suchą fasolę: namocz ją przez minimum 12-18h w zimnej wodzie, przepłucz i gotuj około 1-1,5h, do miękkości.
Jeśli wykorzystujesz fasolę z puszki - przepłucz ją zimną wodą. Ogórki konserwowe pokrój w półplasterki lub w kostkę (w zależności od wielkości ogórka). Pieczarki pokrój w ćwiartki. Wymieszaj wszystkie składniki, polej olejem i posyp natką.